VAN GAS LOS MET DE LWDV

De energietransitie is in volle gang! Tot nu toe ging het overstappen naar duurzame energie vaak gepaard met een (grootschalige) renovatie. De nieuwe lucht/water warmtepomp LWDV brengt daar verandering in. Deze warmtepomp maakt het namelijk mogelijk om zonder grootschalige renovatie, over te stappen naar een duurzaam alternatief.

LWDV WERKT OP BESTAANDE RADIATOREN

Waar tot voor kort een warmtepomp synoniem stond aan lagetemperatuurverwarming, kan de LWDV werken met bestaande afgiftesystemen. Radiatoren kunnen in de meeste gevallen blijven hangen en hoeven dus niet vervangen te worden! Op deze manier wordt het gemakkelijker om over te stappen naar een warmtepomp. Uiteraard werkt de LWDV ook op vloerverwarming.

DE LWDV IN DE PRAKTIJK: HOEKWONING & STADSBOERDERIJ

Voor ervaringen van eindgebruikers zoomen we in op twee verschillende woonsituaties. Als eerste is er gekozen voor een jaren 70 hoekwoning, met radiatorverwarming door middel van een cv-combiketel. De bestaande woning is gedeeltelijk al geïsoleerd met dubbel glas en spouwmuurisolatie, standaard voor honderdduizenden woningen in Nederland. Ook kijken we naar een stadsboerderij uit 1880. In eerste instantie is dit niet een woning waar je direct zou verwachten dat het eenvoudig is om deze van het gas af te krijgen, maar niets bleek minder waar! Ontdek hoe deze woningen door de LWDV van het gas af werden gehaald.

LWDV IN DE PRAKTIJK: TUSSENWONIING

”De LWDV is geschikt voor mijn woonsituatie, omdat het prima werkt met bestaande radiatoren en een fatsoenlijke isolatie.”

IS DE LWDV GESCHIKT VOOR MIJN WONING?

De LWDV komt uitstekend tot zijn recht in verschillende woningtypes. Uiteraard hangt alles samen met de gevraagde capaciteit. Als vuistregel kan je ervan uitgaan dat deze geschikt is voor een woning met een gasverbruik van 1600m³ op jaarbasis. In deze situatie verbruikt het elektrisch element ongeveer 94kWh. Zonder gebruik te maken van het elektrisch element is de LWDV geschikt voor woningen met een gasverbruik van 1150m³ op jaarbasis.

VEELGESTELDE VRAGEN

Wat is de prijs van de LWDV?

De brutoverkoopprijs voor de buiten- en binnenunit is € 9270,-. Dit is exclusief BTW, montage en toebehoren. Voor de LWDV is het mogelijk om een ISDE-subsidie aan te vragen, die op € 2100,- ligt. Een exacte verkoopprijs inclusief bovengenoemde punten is op te vragen bij een installateur in de buurt.

Kan ik subsidie ontvangen op deze warmtepomp?

Ja, u kunt via mijn.rvo.nl subsidie aanvragen. De subsidie voor particulieren ligt op € 2.100.-.

Bij welke installateur kan ik terecht voor de LWDV?

In onderstaand overzicht staat een lijst van alpha innotec installateurs weergegeven!

Is er een brochure van de LWDV beschikbaar?

Klik hier om de online brochure te bekijken.

Wat zijn de voordelen van de LWDV ten opzichte van een hybride warmtepomp?

Het grootste voordeel van deze warmtepomp ten opzichte van hybride warmtepompen is dat u met de LWDV niet meer afhankelijk hoeft te zijn van gas. U kunt ervoor kiezen om daadwerkelijk ‘van gas los’ te gaan. Bij een hybride warmtepomp is er een combinatie van een CV-ketel en een warmtepomp, waarbij u nog steeds aan het gas bent aangesloten.

Wat wordt bedoeld met een-op-een vervangen van de CV-ketel?

In de meeste omstandigheden is de LWDV te plaatsen ter vervanging van de cv ketel. Het afgiftesysteem moet wel geschikt zijn voor een maximale aanvoertemperatuur van 70 graden. Uiteraard is een lagere aanvoertemperatuur gunstiger voor de maximale prestaties. De LWDV heeft een buiten- en binnendeel. Het buitendeel kan op diverse plekken gemonteerd worden. Hier moet u plek voor hebben. Ook voor het binnendeel moet ruimte zijn. Warm tapwater wordt bereid door middel van de warmtepomp. De boiler heeft een opslag van 178 of 300 liter. Dit is afhankelijk van de uitvoering. Hiermee is de LWDV geschikt om uw cv ketel te vervangen.

Is deze warmtepomp energiezuinig?

Ja de warmtepomp gebruikt geen gas, maar werkt volledig op stroom. Met de huidige gas- en elektra prijzen bespaart u mogelijk honderden euro’s per jaar met de LWDV. Het gebruiksrendement ligt bij verwarming op 350% en bij tapwater op 250%. Het hoge rendement komt doordat de warmtepomp energie uit de buitenlucht haalt. Vervolgens wordt dit op een hoger temperatuurniveau gebracht om zodoende het huis en tapwater te verwarmen.

Kan de LWDV ook koelen?

De warmtepomp is gemaakt voor verwarmen en tapwater bereiding. De LWDV kan niet koelen. Kijk voor alle producten van alpha innotec op onze website.

UW VOORDELEN

  • ISDE-subsidie van €2100,-
  • Bestaande afgiftesystemen (zoals radiatoren) kunnen blijven hangen
  • Verwarmen en warmtapwaterbereiding in één enkel systeem
  • Standaard buffervat voor 185/300 liter tapwater
  • Warmtapwaterbereiding zonder elektrische naverwarming
  • 70°C CV-temperatuur
  • Gebruik van duurzame en weerbestendige materialen

DESKUNDIG ADVIES VAN WOON DUURZAAM

WAAR KAN IK TERECHT VOOR MEER INFORMATIE?

Hieronder vindt u een selectie van installateurs die bij de Nathan Academy de LWDV training hebben gevolgd. Met de opgedane kennis van de LWDV zijn onderstaande installateurs in staat om de LWDV op juiste wijze te plaatsen, monteren en aan te sluiten in een woning. U kunt bij onderstaande installateurs terecht voor meer informatie over prijzen, toepasbaarheid en installatie van de LWDV!