LWDV INSTALLEREN BIJ UW KLANT?

De nieuwe alpha innotec LWDV is dé oplossing voor het een-op-een vervangen van de CV-ketel. De combinatie van hoge CV-water temperaturen, natuurlijk koudemiddel, fluisterstil bedrijf, modulerend en energiezuinig maakt dat de nieuwe LWDV een gamechanger is, die in heel veel gevallen direct inzetbaar is. De LWDV maakt het mogelijk dat een groot deel van de 7 miljoen woningen met een gasaansluiting sneller en zonder grote verbouwing van het gas afgehaald kunnen worden.

LWDV IN DE PRAKTIJK: TUSSENWONIING

”De LWDV is geschikt voor mijn woonsituatie, omdat het prima werkt met bestaande radiatoren en een fatsoenlijke isolatie.”

LWDV IN DE PRAKTIJK: HOEKWONING

”Onze cv-ketel was aan vervanging toe. De LWDV kan op basis van hoge temperaturen de huidige installatie voorzien van warmte.”

LWDV IN DE PRAKTIJK: STADSBOERDERIJ

”Door de combinatie van groene stroom met een elektrische warmtepomp heb ik nu een heel mooi en duurzaam verwarmingssysteem.”

TRAINING VOOR INSTALLATEURS

Ben je installateur en wil je alles ontdekken over de LWDV warmtepomp? Meld je dan aan voor één van onze LWDV trainingen vanuit de Nathan Academy! Na deze training ben je in staat om de LWD/LWDV op juiste wijze te plaatsen, te monteren en aan te sluiten in een woning. Ook heb je na de training kennis over de bijbehorende regelapparatuur.

VSK AWARD WINNAAR 2018

Op de tweejaarlijkse installatievakbeurs VSK in Utrecht heeft Nathan Systems de VSK-Award Publieksprijs gewonnen met de eerste modulerende lucht/water warmtepomp op natuurlijk koudemiddel (R290 propaan). Het thema binnen het kabinet en de bevolking is: ”hoe kunnen we zo snel mogelijk onze afhankelijkheid van aardgas beperken?” Met de nieuwe alpha innotec lucht/water warmtepomp LWDV heeft Nathan het antwoord!

VOORDELEN INSTALLATEUR

  • Natuurlijk koudemiddel (R290 propaan)
  • Zeer stil tijdens bedrijf – één van de stilste lucht/water warmtepompen op de markt (< 50 dB(A), nachtmodus (44 dB(A))
  • Vermogensbereik 2,3 – 8,2 kW bij A2/W35
  • Flexibel systeem – veel installatie en combinatiemogelijkheden
  • Aansluitspanning 3 x 230V
  • Toelaatbare buitentemperaturen -22°C tot +35°C
  • Beproefd concept, veel hydraulische componenten zijn reeds geïntegreerd

ONTDEK DE SPECIFICATIES

Technische handleiding LWDV jpeg
hydraulische module
hydraulisch station
Algemene brochure lwdv
Leidingnetwerk flyer
ERP Label LWDV

VEELGESTELDE VRAGEN

ALGEMENE/TECHNISCHE VRAGEN

Waar is de LWDV verkrijgbaar?

De LWDV is verkrijgbaar bij de groothandels Plieger / Thermonoord, Rensa en Solar.

Wat is de prijs van de LWDV?

De brutoverkoopprijs voor de buiten- en binnenunit is € 9270,-. Dit is exclusief BTW, montage en toebehoren. Particulieren kunnen voor de LWDV een ISDE-subsidie aanvragen, die op € 2100,- ligt.

Voor welk type woning is de LWDV geschikt?

De LWDV komt uitstekend tot zijn recht in verschillende woningtypes. Uiteraard hangt alles samen met de gevraagde capaciteit. Als vuistregel kan je ervan uitgaan dat deze geschikt is voor een woning met een gasverbruik van 1600m³ op jaarbasis. In deze situatie verbruikt het elektrisch element ongeveer 94kWh. Zonder gebruik te maken van het elektrisch element is de LWDV geschikt voor woningen met een gasverbruik van 1150m³ op jaarbasis.

Is deze warmtepomp geschikt voor het een-op-een vervangen van de CV-ketel?

In de meeste omstandigheden is de LWDV te plaatsen ter vervanging van de cv ketel. Het afgiftesysteem moet wel geschikt zijn voor een maximale aanvoertemperatuur van 70 graden. Uiteraard is een lagere aanvoertemperatuur gunstiger voor de maximale prestaties. De LWDV heeft een buiten- en binnendeel. Het buitendeel kan op diverse plekken gemonteerd worden. Hier moet u plek voor hebben. Ook voor het binnendeel moet ruimte zijn. Warm tapwater wordt bereid door middel van de warmtepomp. De boiler heeft een opslag van 178 of 300 liter. Dit is afhankelijk van de uitvoering. Hiermee is de LWDV geschikt om uw cv ketel te vervangen.

Wat is de COP?

De COP bij A2/W35 is 4,61 en bij A7/W35 is deze 5,41 volgens EN 14511.

Is propaan brandbaar en dus gevaarlijk?

Propaan is inderdaad brandbaar. Het propaan wordt echter enkel in het buitendeel gebruikt en zal dus niet in de woning aanwezig zijn. Daarnaast is de inhoud propaan van een dusdanige hoeveelheid dat deze bij een eventuele lekkage vrijwel direct vervliegt in de omgevingslucht.

Kan de LWDV ook koelen?

De warmtepomp is gemaakt voor verwarmen en tapwaterbereiding. De LWDV kan niet koelen. Is uw klant op zoek naar een warmtepomp die kan koelen? Kies dan bijvoorbeeld voor de fixed speed LWD 50A /RSX of LWD 70A /RX.

Welke warmtepompen heeft alpha innotec nog meer?

Klik hier voor een volledig assortimentsoverzicht van alpha innotec.

Wat zijn de afmetingen van de verschillende componenten?

Klik hier voor de afmetingen van alle LWDV componenten.

VRAGEN OVER PLAATSING

Kan ik deze warmtepomp op zolder plaatsen?

Ja, het binnendeel kan op zolder geplaatst worden. Het buitendeel van de LWDV moet echter wel buiten geplaatst worden. Waar u wel rekening mee moet houden is het gewicht van het binnendeel. Hierbij moet u nagaan of uw vloer bestand is tegen het totale gewicht (boiler + inhoud). Het totale gewicht is maximaal 400 kilo. U kunt eventueel ook kiezen voor een grotere tapwaterinhoud van 300 liter.

Er zijn in totaal vier mogelijke binnenopstellingen. Twee towers (180 en 300 liter) en twee opstellingen met losse componenten (hydromodule, buffervat en tapwatervat). De towers zijn tevens in delen naar boven te transporteren. Hierdoor is er voor vrijwel elke ruimte een geschikte oplossing.

Kan ik de LWDV aansluiten op 230V?

Ja, de LWDV is aan te sluiten op 230V. Om volledig over te gaan op all-electric moet u er wel rekening mee houden dat u een 3 fase woningaansluiting (3x25A) nodig heeft.

Wat is de maximale afstand tussen de buiten- en binnenunit?

De maximale afstand tussen de buiten- en binnenunit is 25 meter. Houd wel rekening met isolatie van de leidingen.

Is het gewicht van de LWDV een belemmering voor muurmontage?

De LWDV weegt 141 kilogram. Indien de muur niet voldoende is berekend op dit gewicht, adviseren wij om de verkrijgbare console voor vloerbevestiging te gebruiken.

Vergt de LWDV veel aanpassingen aan de bestaande cv-leidingen?

Nee. In veel woningen is de cv-ketel op zolder geplaatst en wordt er kort bij de cv-ketel een T-stuk geplaatst. Vervolgens zakken de leidingen aan twee kanten van het huis naar beneden. In deze situaties hoeven enkel de leidingen naar het T-stuk toe vervangen te worden door DN25 leidingen. Vanaf het T-stuk kan de bestaande diameter van 22mm worden gehandhaafd.

Is de LWDV in cascade te zetten?

Nee, de LWDV is niet in cascade te zetten. Indien hoge vermogens nodig zijn, is met een fixed speed warmtepomp een cascade opstelling te realiseren.

Kan de LWDV in een bivalente opstelling worden toegepast?

Ja, dat kan maar wordt niet aangeraden. De variabele versie zal extreem veel draaiuren gaan maken. Een warmtepomp met een vaste snelheid compressor is dan een betere optie.

VERKRIJGBAAR BIJ ONDERSTAANDE GROOTHANDELS

Direct de LWDV bestellen? Dat kan! De nieuwe LWDV warmtepomp van alpha innotec is vanaf heden verkrijgbaar bij onderstaande groothandels. Bent u particulier? Dan verwijzen wij u graag naar een deskundige installateur in de buurt.

CONTACTFORMULIER

Heeft u op basis van bovenstaande nog vragen over de LWDV? Neem dan contact met ons op! Bent u particulier? Neem dan contact op met een installateur in uw buurt voor meer informatie rondom de LWDV.

NATHAN